what we do . . .

Beste belangstellende,

Naast mijn werkzaamheden als bedrijfsleider van antiex.nl hou ik mij ook bezig met kleine projecten in Gambia. ik kom al sinds 1996 in Gambia, en weet wat er speelt onder de bevolking van het armste land in Afrika.  

Voor dat doel heb ik sinds kort het Gambia Progress Network opgezet,
dat Gambianen bij elkaar brengt maar ook contacten

legt voor handel en nijverheid in landen buiten Gambia.

Het GPN realiseert niet alleen projecten die vanuit de bevolking in de dorpen aangemeld worden èn de gemeenschap als geheel ten goede komen, zoals waterputten, mortuaria, maar ook voorlichting aan volwassenen in de vorm van lezingen en cursussen over economie, internet, business-concepts, zaken doen, kortom alles wat de bevolking van communities ten goede kan komen. Ook zijn er mogelijkheden om uw kennis in Gambia in de vorm voorlichting, of workshops te schenken.

Het idee is om de bevolking en groot deel van die kosten zelf te laten betalen, een systeem te creëren waarbij de bevolking zoveel mogelijk zelfvoorzienend wordt waar het gaat om de financiering van kleine gemeenschapsprojecten. En later [hopelijk] nog veel grotere projecten zoals scholen. Waar ik al ervaring mee heb aangezien we al een grote school hebben gebouwd in Tanji, sinds 2003-2004 hebben op deze school meer dan 700 kinderen de kans hun leven te verbeteren. De school werd indertijd gebouwd door de leerlingen, hun ouders, vrijwilligers en de leraren. En het allermooiste is dat diverse oud-leerlingen nu weer in de GPN-groep lid zijn, en hun steentje bijdragen aan de ontwikkeling van hun land.

Ook zullen we weinig of geen reserves aanhouden, we zijn ook geen stichting, die weer allerlei kosten met zich meebrengt of geld oppot. Wij werken puur per project, zamelen geld in per project, en als het project klaar, zal het gepubliceerd worden op internet, onder vermelding van de sponsors. Met video’s en foto’s. Eèn van de leden in de groep is theatermaker en videomaker. Zo brengen we talent en ideeën bij elkaar.

Wilt u als bedrijf in het kader van MVO, of als particulier met een kleine bijdrage meedoen en uw naam verbinden aan kleine projecten die het leven van de bevolking in het armste land van afrika helpen verbeteren. Wordt dan lid van onze groep, en steun ons met een klein maandelijks bedrag of een bedrag per post op Patreon. Dat kan al vanaf 1 euro per maand, een bedrag per post, alles is instelbaar en mogelijk, via Patreon kan dat alleen via paypal of creditcard. U kunt ook de school in Tanji ondersteunen, waar de leraren en leraressen met beperkte middelen hun best doen de toekomst van de kinderen van Tanji te verbeteren.

school in Tanji: https://www.facebook.com/groups/1451094618281694

Donatie-pagina: https://www.patreon.com/gambiaprogressnetwork

Losse donaties: Moneyou : NL29 MOYO 0801 3754 79    tnv Gambia Progress Network
GPN: https://www.facebook.com/groups/1949337875339705/
GPN-site: http://www.gambiaprogressnetwork.org/ [under construction]

WIJ ZIJN DANKBAAR VOOR IEDER BEDRAG – KAN IK OOK OP UW STEUN REKENEN ?
vast wel 😉 steun ons via Patreon,   https://www.patreon.com/gambiaprogressnetwork

met uw donatie kunnen we een verschil maken
kees holleman, founder of GPN  meer info of een persoonlijk gesprek ?  
0616135515 – kees@gambiaprogressnetwork.org

 

 

Leave a Reply